Dit gerecht staat bekend om zijn rijke en stevige smaken en is een geliefd onderdeel van de Spaanse gastronomie.
100% natuurlijke ingrediënten. Gemaakt in Asturië, met een extra hoge kwaliteit chorizo en spek (mager spek zonder zwoerd).
Fabada Asturiana is een traditioneel Spaans gerecht afkomstig uit de regio Asturië, in het noorden van Spanje. Het is een stevige en smaakvolle bonenstoofpot die wordt beschouwd als een van de meest iconische gerechten van de Asturische keuken.
In Spanje wordt Fabada Asturiana meestal geserveerd als hoofdgerecht en gaat vaak gepaard met knapperig brood. Het is een populair gerecht, vooral tijdens de koudere maanden, en wordt vaak gecombineerd met een glas cider, een andere specialiteit van de regio Asturië.
Mits niet geopend is het onnodig om dit product gekoeld te bewaren. Bewaren bij kamertemperatuur op een koele, droge plaats.
Carretilla Fabada Asturiana is kant & klaar, dus alleen opwarmen is genoeg.
- Met de magnetron. Giet de inhoud van het blik in een magnetronbestendig bakje, dek het af en verwarm het gedurende 2 minuten (de tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van de magnetron).
- In een pan. Giet de inhoud van het blik in een pan en verwarm deze gedurende 5 minuten op laag vuur.
Ingrediënten en allergenen: Gekookte witte bonen (50%), water, gezouten chorizo (5%) (mager varkensvlees en spek, paprika, zout en knoflook), gerookte bloedworst (4%) [spek, ui, aardappelzetmeel, paprika en zout], uitgezouten spek (4%), zout en paprika. Kan sporen bevatten van: schaaldieren, soja, eieren, vis, melk en derivaten (waaronder lactose), selderij, mosterd en weekdieren.
Per 100 g Carretilla Fabada Asturiana : Energetische waarde 560 kJ - Energetische waarde 134 kcal. Vetten 7,1 g van welke verzadigd 3,9 g. Koolhydraten 8,4 g van welke suikers 0,7 g. Voedingsvezels 3,9 g. Eiwitten 7,3 g. Zout 1,18 g.